O Meni

Život sa svrhom

Tu smo da bismo stalno napredovali, prevazilazili sebe. Nisam oduvek ovo znala i sama sam u periodu tranzicije i u eksperimentalnoj fazi. Ali, radim sa čim raspolažem, jer samo primena dovodi do promene. Verujem da za mene ima nešto više od običnog života, od toga da imam posao, porodicu, hobije, prijatelje, društveni život. Želja da doprinesem i ostavim trag i napravim promenu, kako u sebi tako i u društvu, dovela me je dovde i gura me napred.

Znam da ako imam deset godina ispred sebe da se nečemu posvetim, sigurno ću biti ekspert u tome. Najviša na lestvici mojih vrednosti je samoostvarenje i u skladu sa tim definisala sam problem i potrebu u društvu: nevodljivost nas žena i svega što tako fantastično radimo. Istražujem i igram se u polju dualnosti: vidljivost/nevidljivost.

Struktura i projektno mišljenje

Kao arhitekti po formalnom obrazovanju, najlakše mi je bilo da rešenje problema prikažem šematski. Grafikon Sunce se čita s leva na desno, kao što Sunce izlazi na istoku a zalazi na zapadu. Potrebu za vidljivošću/problem nevidljivosti rešavamo kroz buđenje i negovanje sopstvene kreativnosti, metodama Put heroja ka Putu umetnika kako bismo za rezultat dobili radost življenja, svaki dan. Čitav proces spakovala sam pod kapu Put kreativnosti – Šestomesečni program.

Kreativnost

Volim strukturu, projektovanje budućnosti i planiranje života, postavljanje ciljeva i upravljanje vremenom. Možda ovo ne zvuči kreativno, ali to su preduslovi da stvorimo sebi prostor za kreaciju i magiju koja će neminovno doći kada joj napravimo uslove. Jer, svi smo mi kreativni, tako smo stvoreni, takvi smo rođeni, samo je pitanje koliko sebi dopustimo.

Pokrenuto telo i povezanost s prirodom

Kada mi ne ide, kada se zaglavim, dovoljno je da se pokrenem. U nama su svi odgovori. Čim pokrenem telo, kao da se uključim u kreativnu utičnicu, rešenja mi sama dolaze.

Volim da se podsetim da mi je prvi prolazak kroz knjigu Put umetnika doneo planinarenje. Vratio me izvoru, prirodi. Volim da plešem, plivam, hodam, pevam, radim jogu, da postavljam pred telo fizički teške izazove i da tako vežbam upornost i istrajnost, izoštravam sva čula.

Aktivno slušanje

U prirodi se setim da sam kao lovac koji poznaje svaki panj, šumu i proplanak, krckanje svake grančice. Da kreativno i aktivno slušam kako unutar sebe tako i oko sebe. U tom duhu, pokrenula sam intervjue sa našim savremenicama u Bliskim susretima. Kroz razgovore sa heroinama našeg doba prikupljam građu za knjigu koja ima za cilj povećanje vidljivosti žena u savremenom društvu.

Koje su tvoje supermoći? Piši mi ako imaš neko pitanje, ideju, komentar predlog.
Hajde da vidimo kako možemo da stvaramo zajedno.